Inspiráció minden héten

Blog

Mit értékel benned a kutyád?

A kutyákról köztudomású, hogy ők nem sokat foglalkoznak azokkal a dolgokkal, amivel az emberek a sikerességet szokták mérni. Mégis tudjuk róluk, hogy egy csomó mindent értékelnek az emberekben. Vajon mi mindent értékel benned a kutyád, és miért fontos, hogy te ezekkel a dolgokkal tisztában legyél?

Röviden:

A kutyád azokra a dolgokra reagál veled kapcsolatban, amit közvetlenül tapasztal:

  • A jelenléted
  • Ahogyan az energiádat szabályozod
  • A közvetlenséged
  • A kapcsolódási képességed
  • Ahogyan mások szükségleteire reagálsz
  • Hogy tudsz szeretetet adni és kapni
  • Hogy rendszert tudsz vinni kettőtök életébe

Nézd meg a videót a részletekért, de ezek azok a dolgok, ami alapján hitelesnek élünk meg valakit. És a világnak nagy-nagy szüksége van minél több hiteles emberre.

Ha szívesebben fejlődsz olvasás útján:

A kutyádat egészen biztosan nem érdekli, hogy mi van a névjegykártyára írva, vagyis ki vagy te a céges hierarchiában. Ahogyan az sem, hogy mennyi pénz van a bankszámládon, és hány híres barátod van.

A másik oldalon viszont egészen biztos, hogy jól ismered a kutyádnak azt a barátságos, cinkos nézését, amivel azt fejezi ki, hogy ti olyan egyívásúak vagytok, és egyébként mennyire szimpatikus vagy neki. De akkor, ha a kutya nem azokat a dolgokat értékeli benned, amivel az emberek kifejezik a sikerességet, akkor vajon mi mindenre reagál ő?

Hát az a helyzet, hogy azokra a dolgokra, amiket közvetlenül meg tud tapasztalni veled kapcsolatban. Reagál a jelenlétedre, az energiádra és azokra a dolgokra, amiket vele kapcsolatban teszel, vagyis a cselekedeteidre. És ezeket olyan minőségeken keresztül éred el, amikkel nagyon fontos tisztában lenni. Nézzük meg, hogy mik ezek!

Jelenlét: Először is a kutyád nagyon nagyra értékeli benned azt, hogy jelen tudsz lenni. Hogy ott tudsz lenni vele a pillanatban, és ki tudsz zárni mindent, ami korábban történt, és mindazt, ami majd később történni fog.

Energia szabályozás: Aztán az is ott van, hogy szabályozni tudod az energiádat. Lehet, hogy felbosszantottak, lehet, hogy zavar valami, ami majd a jövőben el fog következni. De mindezt kutyásként megtanulod nem belevinni a kutyával töltött idődbe, és éppen ezért megtanulod mindezt kívül hagyni a kutyás kapcsolatodon.

Közvetlenség: Aztán a kutyád azt is nagyra értékeli benned, hogy nem veszed magad túl komolyan, és remekül lehet veled bohóckodni. Vagyis olyan közvetlen vagy és emberi.

Kapcsolódás: Nagyon fontos az is, hogy tudsz boldogulni valakivel, aki nagyon-nagyon más, mint te. Oké, persze, nagyon szeretnénk egyívásúak lenni a kutyánkkal, de azt azért elég könnyű belátni, hogy mind fizikailag, és ebből következőleg valószínűleg mind mentálisan nagyon különbözően működünk tőlük. Ettől függetlenül tudsz vele találni egy közös nyelvet, megtanulsz vele kommunikálni, megtanulsz következtetni arra, hogy milyen állapotban van ő az alapján, amit látsz a viselkedéséből.

Reagálás a másik szükségleteire: És ez azt is jelenti, hogy tudsz reagálni a szükségleteire. Empatikus tudsz lenni valakivel, aki nagyon más, mint te, és ráadásul abban is elég akadályozott, hogy egészen pontosan elmondja, hogy mire van szüksége. Tehát tudsz válaszolni valakinek a szükségleteire, aki egyébként nagyon különbözik tőled.

Szeretet adni és kapni: Aztán abban is jó vagy, hogy ki tudott fejezni a szeretetedet. És egyébként nem mellesleg észreveszed azt is, amikor a kutyát fejezi ki feléd a szeretetét. Tehát tudsz szeretetet adni, és tudsz szeretetet elfogadni.

Rendszeresség: És ezen kívül arra is képes voltál, hogy kialakíts egy olyan rendszert, ami mind az ő jóllétét biztosítja – nevezzük egyszerűen túlélésnek -, mind a tiédet. Kialakítottál egy közös életet, egy közös rendszert, ami egyrészt beilleszt benneteket a tágabb környezetekbe, másrészt mindenkinek a jóllétét biztosítja.

És ezek nem kicsi dolgok. Ha szépen összerakod őket, ezek azok a minőségek, ami alapján valakit hitelesnek fogunk megélni. És sokszor szokták azt mondani, hogy a világnak nem több sikeres emberre van szüksége, hanem több hiteles emberre van szüksége: aki tisztában van önmagával, jól van a világban, minőségi kapcsolatokat tud kialakítani, képes más igényeire reagálni, más igényeit tekintetbe venni.

Tehát ha azokat a dolgokat, amiket a kutyát kedvel benned, elkezded szeretni magadban, és elkezded a világban mindenki felé sugározni, akkor egészen biztos, hogy nagyon sokat teszel azért, hogy a világ egy jobb hely legyen. Szóval bátran előre: szeresd magadban azt, amit a kutyád szeret benned, és terjeszd a világban.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Belső körhöz! Iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy biztosan megkapd a Legyél Mindig Kutyás! tartalmakat.