Szia, Nyíri Gabi vagyok.

Létrehoztam egy kifejezetten kutyásoknak szóló személyes fejlődési rendszert – ez a Legyél Mindig Kutyás! – és azt a közösséget, ami arra inspirálja a kutyásokat, hogy a legjobbat hozzák ki magukból az életük minden területén.

Személyes fejlesztő szakember vagyok, és kutyás. Időrendben fordítva történt: előbb lettem kutyás és agility-s, aztán pszichológus, közgazdász, tréner és nemzetközileg akkreditált coach.

Így kezdődött...

1995-ben a törpe uszkárommal, Pickával csöppentünk bele az agility világába. A versenyzés mellett 1997-ben az első Hunnia Agility Klubos évfolyam tagjaként lettem agility kiképzésvezető. A következő években oktattam hobbi agility-seket, és kerültek ki a kezem alól versenyzők is. A mostani hobbi csapatomat a Kutyaközpontban 2012 óta vezetem.

Közben 2001-től haladtam a személyes fejlesztő szakemberré válás útján. Az egyik lépés hozta a másikat, ami az első 10 évben arról szólt, hogy minél jobb vállalati HR-es legyek. Pszichológusként megtanultam megérteni a szervezeteket, közgazdászként az üzleti világot. Aztán amikor 2009 táján az akkori munkahelyemen a gazdasági válság hatására tréningekre költhető pénz nélkül maradtam, megtartottam az első saját vállalati tréningemet. Sőt, kezdetben coachképzésre is egy vállalati projekt miatt mentem el.

2015-től a személyes fejlesztés lett a fő foglalkozásom, trénerként, coachként, szervezetfejlesztési szakértőként kezdtem dolgozni. Ekkor szereztem meg az első nemzetközi coachvizsgámat is, innen az a szép kifejezés, hogy nemzetközileg akkreditált coach.

Igen, egy jó darabig külön életet élt a két terület, a kutyázás és a személyes fejlesztés.

Olyannyira, hogy amikor a trénerképzésem első napján megkérdezték, hogy mennyi tapasztalatom van csoportok oktatásában, rögtön rávágtam, hogy nem sok. Majd egy kis idő után helyesbítettem: valójában sokszáz óra, csak azt én az agility pályán szereztem…

Aztán észrevettem valamit...

Hallottam, ahogy számos kutyás mesél arról, hogy imád kutyázni, ott szárnyal, és közben az élete más területein is igyekszik kihozni magából a legjobbat. Feltűnt, hogy gyakran ugyanazok a témák bukkannak fel az agility edzéseken és a tréningteremben, a vállalati fejlesztőprogramok során. A szálak összeértek, csak ki kellett fésülni őket.

Első lépésben tudatosan keresni kezdtem, hogy a kutyás lét során elsajátított hozzáállás és készségek hogyan terjeszthetők ki sikerrel az élet más területeire is. Ebből született meg 2015-ben a Coaching két lábon és hat lábon blog, és indult útjára a közösség is.

A témát sokan találták érdekesnek a szakmában és azon kívül is: hallhattál az ICF Magyar Tagozat Coachkonferenciáján és a HR Fest Online-on, az írásaimmal pedig rendszeresen találkozhattál az Index Blog.hu címlapján.

De ez nem volt elég jó!

Aztán azt éreztem, hogy a blog nyújtotta ötletek és inspiráció nem ad elég segítséget a kutyásoknak abban, hogy az életük más területein kihozzák magukból a legjobbat. Ezért készítettem egy kifejezetten kutyásoknak szóló személyes fejlődési rendszert, ami segít nekik kiteljesedni azáltal, ami miatt annyira imádnak kutyázni.

A Legyél Mindig Kutyás! rendszerben végzett közös munka eredményeképp a sikerek az élet különböző területét felölelik: személyes jólét, párkapcsolat, csapatvezetés, szakmai előmenetel, üzleti kapcsolatok. És ezek az előrelépések nem valami tök új dolog megtanulásából jönnek, hanem abból, hogy a tanítványaim, ügyfeleim elkezdték tudatosan használni azt, ami valahol másutt – igen, például a kutyázásban – már jól működik.

A tartalomhoz megérkezett a forma is, 2020-ban elindítottam a Legyél Mindig Kutyás! Klubot, ahol más, a fejlődésük iránt hasonlóan elkötelezett kutyásokkal tudsz magadon, a tudatosságodon, a működéseden dolgozni.

Gyere velünk te is!

A Legyél Mindig Kutyás! Klub elindít és rajta tart azon az úton, hogy a kutyázásban jól bevált működéseidet tudatosan kiterejszd az életed más területeire is. Amellett, hogy havonta élőben tanulhatsz velem, számos extrával támogatom a fejlődésed.